Brave New Words - Tafelredes i.s.m. kleinVerhaal & TAZ

Lezing
Zet op jouw lijst
Op jouw lijst
Klik op dit icoon om deze activiteit op je lijst te zetten.
Datum
tot
Prijs
€ 30

“Ik ontwaar reeds een vluchtig paradijs, bevolkt door alcoholrijke engelen met vleugels van goud, en mooie gepluimde en gezwemvliesde dieren, die zwemen naar hobbelige eigenaardigheden.”

Woorden van Ensor uit 1922 tijdens een banket georganiseerd door de redactie van het tijdschrift “La Flandre Littéraire”.

Ensor organiseerde destijds legendarische, eigenzinnige tafelredes waarin hij maatschappelijke wantoestanden aankaartte met als doel “om de burger op de zenuwen te werken, het kind te jennen, de massieve doctrinair razend te laten worden, het verbouwereerde dienstmeisje te ontwapenen, de grapjas op droog zaad te zetten, de lomperik en de verstijfde schoolfrik af te bekken,” aldus Ensor zelf.

Tijdens het Ensorjaar zet kleinVerhaal het concept van de bevlogen tafelredes opnieuw op de kaart in Oostende. Vijftig mensen nemen plaats rond de tafel om het glas te heffen terwijl een kok een driegangenmenu serveert. Tussen de gangen door nemen drie redenaars het woord voor een stevig statement. Voer voor fel gekruide discussies!

‘Brave New Words’ is de rode draad doorheen deze reeks aan tafelredes waarin kleinVerhaal nieuwe perspectieven biedt aan urgente maatschappelijke kwesties. Tijdens FAAR focussen de redes op het thema van groeiende ongelijkheid in de maatschappij en in de wereld. Joost Vandecasteele, Ineke Nijssen en Sara van der Zande komen ons jennen, verbouwereren en ontwapenen met pittige gedachten over ongelijkheid.